• 2014-03-10

Як обрати офіс в оренду

Успішність бізнесу в будь-якій сфері залежить від грамотної координації, яка неможлива без офісного штату. Організувати роботу такого колективу можна тільки в службовому приміщенні, спеціально обладнаному для проведення різного роду робочих операцій. Отже, як би не хотілося заощадити, без офісу підприємцю не обійтися.

Купівля будинку або приміщення під корпоративні потреби не завжди раціональна. На пошук потрібного об'єкта може піти багато часу. Витрати, особливо для початківця підприємства, колосальні. До того ж, з розрахунком на перспективу, цілі і статус підприємства можуть змінюватися, і куплена нерухомість може з часом просто застаріти. Простіше і вигідніше зараз зняти в оренду нежитлове приміщення і краще, якщо воно буде знаходитися в спеціально пристосованому для цього приміщенні. За якими ж критеріями вибирати офіс?

Місцезнаходження та інфраструктура

Для ефективної роботи адміністративного і менеджерського складу потрібно не просто обладнане внутрішній простір. Надзвичайно важливо місце розташування будівлі, як правило, це центр міста або його престижні райони. З цієї точки зору як для великого, так і для малого бізнесу приваблива оренда офісу в бізнес центрі. Київ та інші великі міста розташовують цілими мікрорайонами зі спеціально облаштованими будівлями, з власною інфраструктурою, комунікаціями.

Звичайно, зручний район і обладнане будівлю складуть відчутну частину витрат. Але витрати окупляться в набагато більшому ступені, ніж непристосоване приміщення на міських задвірках.

юридична безпека

Великий попит на орендну нерухомість породив в Україні велика кількість псевдо-власників і посередників, які проводять шахрайські операції. «Чорних маклерів» візуально відрізнити складно. Вони відповідно до порядку Закону підписують договір на оренду з підтвердженням у нотаріуса. Однак нотаріус не є гарантією безпеки угоди. Він лише підтверджує дієздатність сторін на момент оформлення документа. Без державної реєстрації договір не вважається дійсним.

Підставою для підозр може стати вимога орендодавця про передоплату за більш ніж місячний термін. Справжній власник нерухомості або його представник, як правило, бере оплату за фактичну експлуатацію об'єкта. Переконатися в правах і повноваженнях орендодавця ви повинні самостійно або за допомогою юриста. Кращим підтвердженням стане виписка з Єдиного державного реєстру.

Зацікавленість в перспективі

Якщо ви зацікавлені в успішності вашого бізнесу, вам потрібно солідне, комфортне для співробітників і представницьке для клієнтів і партнерів приміщення. Якщо бізнес не переслідує представницьких цілей можна підібрати офіси класу В і С. Ці категорії не менш комфортні для ділового процесу, але вартість на них нижче, що вигідно для невеликих компаній.

В цілому, не варто вибирати офіс тільки за орендною ставкою. Набагато важливіше його функціональність і продуктивність. Адже від його роботи залежить успіх вашого підприємства.

Повернутися до списку

Адреса: м.Київ, вул. Шовковична 42-44

Оренда офісу в центрі Києва:

Тел.: +38 096 349 8808,
                 +38 096 426 9843

e-mail: katerynazinchuk@gmail.com