• 2015-01-29

Огляд ринку оренди офісних приміщень у Києві

Київ, як столиця України залишається в центрі економічної, культурної, політичної активності. Не випадково, що обсяг ринку оренди офісів також займає лідируючі позиції серед міст України.

Як не дивно, але існуючу кризу в Україні істотно не вплинув на стан і кількість здійснюваних операцій з оренди офісних приміщень. Навпаки, ринок оренди офісів навіть почав рухатися. Експерти це пов'язують з кількома причинами. Одна з них, зміна місця розташування фірм. Багато організацій були змушені переїхати в Київ і орендувати офіси для ведення свого бізнесу. Ще одна причина, зміна офісу на менший за площею, більш компактні. Це дозволяє економити кошти за оренду офісів, т.к. ціна найчастіше розраховується за квадратний метр. Змінилися і кількість пропонованих послуг за ті ж гроші. Багато офісів здають разом з меблями, оргтехнікою. Найбільш цікавими видами приміщень, які пропонуються на ринку оренди офісних приміщень, є офіси в бізнес центрах, розташованих у центральних районах поряд з метро. Бізнес центри пропонують офісні приміщення різні за площею. Крім цього, у бізнес центрах розвинена зовнішня інфраструктура, є можливість скористатися паркінгом, послугами охорони та клінінгу.

Київ є містом з хорошими умовами для розвитку ринку оренди офісних приміщень. Професійних офісів у Києві ставатиме все більше. Пропозиції на ринку оренди офісів в 2014 році зріс порівняно з попереднім роком. У 2014 році було побудовано багато бізнес центрів.

Незважаючи на те, що ринок працював в умовах кризи, можна стверджувати, що все ж таки існують сприятливі умови для роботи всіх сегментів ринку нерухомості та її оренди, в тому числі офісної. Також треба враховувати, що середні ціни на ринку офісної нерухомості є нижчою, ніж у багатьох європейських столицях. Якщо ви вирішили дати оголошення: оренда офісів у Києві, то варіантів, запропонованих в Інтернеті та інших ЗМІ, буде предостатньо.

Середній рівень ринкових цін на оренду приміщень у Києві в грудні 2014 року ще знизився. Так, в Бізнес центрі в центральній частині Києва ціна коливається 25-40 $ / кв.м.., В Бізнесцентр, расположеннихв спальнихрайонах-8-16 $ / кв.м., а в житловому фонді, залежно від району та рівня ремонту-10 -15 $ / кв.м.. Ціна Бізнесцентревисокогокласса, расположеннихв самомцентреКіевасохраніліпрівязку орендної Платика долару США, а більша частина офісних центровпопрощеі офісів, расположеннихвжілом фонді до курсу долара в основному не прив'язуються і фіксують ціну в гривні.

У підсумку можна сміливо стверджувати, що зріс попит на офісні приміщення, так є і достатньо пропозицій на ринку оренди офісів. А в перспективі ринок оренди офісної нерухомості в Києві буде розвиватися в прямій залежності від подій і ситуації в країні в майбутньому.

Повернутися до списку

Адреса: м.Київ, вул. Шовковична 42-44

Оренда офісу в центрі Києва:

Тел.: +38 096 349 8808,
                 +38 096 426 9843

e-mail: katerynazinchuk@gmail.com